Mange har pene oppkjørsler eller partier med belegningsstein eller asfalt. Men de vil bli stygge over tid – av oljeflekker eller grønske og ugress. Heldigvis er det mulig å gjøre noe med problemet.

Vårt testområde bestod av en platting med belegningsstein som hadde stått uten vedlikehold over lengre tid. Det steinlagte arealet var nærmest gjengrodd av ugress og i tillegg var steinene svært skitne og misfargede av mose og grønske.

Mange vil nok ty til høytrykksspyleren for å få bukt med problemet, men mekanisk stålbørsting av steinene er etter vår skjønn både en mer effektiv, men også skånsom metode. (Artikkelen fortsetter under bildet)

Slik så plattingen ut før vi startet arbeidet

Til vår jobb benyttet vi en maskin med en roterende stålbørste som ikke bare fjerner ugresset som vokser opp fra fugene, men også rengjør belegningssteinene i dybden. Diameteren på børsten er på hele 35 cm og drives av en kraftig bensinmotor.

Det gjør at arbeidet går raskt unna. Maskinen er enkel og behagelig i bruk, samtidig som den reduserer den fysiske belastningen ved at man kunne stå oppreist å gjøre jobben. Vi brukte mindre enn 15 minutter på å rengjøre hele vår platting på rundt åtte kvadratmeter. (Artikkelen fortsetter under bildet)

Maskinen arbeidser både skånsomt og effektivt mot underlaget

Denne enkle og geniale maskinen fjerner altså ugress og mose uten bruk av kjemikalier på asfalt, belegningsstein eller andre typer harde underlag som krever rengjøring. Den reduserte børstehastigheten og beskyttelseskappen tillater sikkert arbeid, med minimal steinsprut og støvutvikling. Hjulene kan justeres individuelt i høyden som sikrer skråstillingen til børsten. Noe som gjorde det enklere å nå helt ned til ugresset i de trangeste kantområder.

Etter at belegningssteinene er renset, bør fugene etterfylles med veksthemmende fugesand. Fylte fuger er svært viktig for å unngå kantavskallinger, forskyvninger, nedtrengning av vann og reetablering av ugress. Merk at en del ugressarter kan ha så stor sprengkraft at det fører til forskyvninger i belegningen, dersom det får anledning til å utvikle seg.

Weedhex 30 kan du nå leie hos Utleieprodukter.

Og dette ble resultatet etter drøye 15 minutters arbeid
Vanskelighetsgrad

Lett

10
Dette trenger du
  • Weedhex ugressfjerner
  • Feiekost
  • Fugesand
Aktuelle produkter