Gror tomta igjen av små trær og kvist? Blir turene til avfallsstasjonen med kvist- og hageavfall mange? Med denne kraftige flishuggeren blir du kvitt treavfall raskt og effektivt – og gjør det om til dekorativ treflis i samme slengen.

Ivårt prosjekt hadde trærne langs veien vokst seg store. Etter at trærne ble felt, og de største kubbene var kløyvet til ved, lå det store mengder småtrær, kvist, greiner og løv tilbake.

Så var spørsmålet hvor vi skulle gjøre av alt dette avfallet. Enten måtte vi skaffe oss en stor henger eller bil og kjøre mange lass til og avfallsstasjonen, eller leie en avfallskontainer. Eller kunne vi bruke avfallet til noe?

Hos Utleieprodukter kan du leie en meget krafig og effektiv flishugger for opphakking av grener, trær og kvister på opptil 15 cm tykkelse. Vi hadde mye avfall som krevde en kraftigere maskin enn mange mindre kompostkverner til hagebruk klarer å håndtere (vanligvis inntil 4 cm tykkelse).

Flishuggeren ble plassert i veikanten der de fleste grenene lå – for å slippe mye bæring. Effektivt kvernet den store greiner og mindre trær (se bilder) – og gjorde det om til treflis. Vi stilte maskinen inn til å blåse treflis rett i skråningen der vi ønsket den. Det var enkelt å håndtere både inntrekk av greiner, som gikk automatisk, samt å justere utkasteren for å legge flisen der vi ønsket den. Vi kunne også kvernet flisen direkte opp i en tilhenger om treflisen skulle brukes et annet sted.

Kvistkvernen bruker knivbladene til å kutte trematerialet og annet hageavafall om til flis, som er godt egnet til dekke rundt planter og busker eller kompostmateriale. Hvorfor kjøpe bark på hagesenteret, når du kan lage den selv av eget treavfall?

Skal du bare kaste avfallet i dunken, vil denne også gjøre at du får plass til mer.

Vanskelighetsgrad

Lett

10
Dette trenger du
  • Flishugger
  • Arbeidshansker
  • Hørselvern
  • Feiekost
  • Hagerive
Aktuelle produkter