Det finnes mange ulike typer tepperensere, hvor maskinene i hovedsak skiller seg fra hverandre med hensyn til tankvolum og sugeevne. Stort tankvolum gir lengre brukstid før tømming. I vårt sortiment er den mest tradisjonelle for privat bruk, TW 300 fra CleanFix. Dette er en maskin med en tank som rommer 9 liter. For større gulvflater bør maskinen oppgraderes til storebroren, som har en tankkapasitet på hele 28 liter.

Den medfølgende tepperensevæsken er utviklet slik at den gir et maksimalt rengjøringsresultat, samtidig som den er skånsom mot underlaget og maskinen. For spesielt vanskelige flekker finnes også en flekkfjerner som kan sprayes på før bruk av tepperenseren.

Forberedelser
Før du starter selve tepperensingen må du flytte møbler og andre gjenstander fra området som skal renses. Teppene støvsuges godt. Det er også viktig å ta en fargeprøve av teppet for å kontrollere at det er fargeekte. Dette gjøres ved å ta en hvit klut som bløtes i tepperensblandingen og gnis på tepppet på et lite synlig sted. Dersom teppet ikke er fargeekte vil den hvite kluten bli farget av teppet. Da må den videre renseprosessen avbrytes.

Slik går du frem
Fyll rentvannstanken med rensevæske og vann i et riktig blandingsforhold (Se etiketten på flasken). Vannet skal holde en temperatur som teppet ditt tåler. Ulltepper tåler f.eks en temperatur på maks 30 grader, mens syntetiske tepper tåler varmere vann.

Start pumpen på maskinen, og klem inn hendelen på håndtaket for å starte utspyling. Fordel deretter blandingen av rensevæske og vann slik at teppet er godt fuktig. Når rentvansstanken er tom påfylles ny blanding, før utspyling fortsetter.

Etter utspyling må du la blandingen virke i ca. ti minutter, før du starter med oppsuging. Start sugemotoren, og sug opp vannet fra den kanten du startet med utspyling. Skyv munnstykket samme vei som busten i teppet ditt, slik at det glir lett over teppet.

Tøm skittenvvannstanken og gjenta samme prosessen på resten av teppet. Er teppet veldig skittent kan det være at du må rense flere ganger før du oppnår ønsket resultat. Man bør avslutte med å kjøre over teppet med rent vann, for å få skylt ut eventuelle kjemikalierester.

Dersom møbler settes på plass før teppet er helt tørt, må det legges noe under gjenstanden til gulvet er tørket opp. Tepper som er renset om kvelden, er vanligvis tørre neste morgen.

Vanskelighetsgrad

Lett

10
Dette trenger du
  • Tepperensemaskin
  • Tepperensevæske
  • Flekkfjerner
  • Tilgang på varmt vann