Det kan være vanskelig å avgjøre hvilken gulvslipemaskin som er mest hensiktsmessig å bruke til ulike typer jobber. Her gir vi deg en enkel guide for å gjøre valget lettere. Vi gjør oppmerksom på at dette kun er en generell veiledning, og vi vil mer en gjerne hjelpe deg i ditt valg enten på telefon eller ved et besøk hos oss i butikken.

Full nedsliping av malte eller lakkerte tregulv som skal relakkeres eller males

a) Tregulv av furu, gran eller parkett under 10m2

Her benyttes en Profit gulvsliper med tilhørende kantsliper. Dette er den minste gulvsliperen med en vekt på 35 kg, og denne er godt egnet til små og trange rom. Dersom det er mange hjørner i rommet ( Pipe, skap og utforede dører etc.) er det fordel å leie en Fein hjørnesliper i tillegg. Type kantsliper må bestemmes individuelt fra gulv til gulv, da noen av disse egner seg bedre for sliping av limrester og maling, mens andre igjen er bedre til å slipe lakk.

b) Tregulv av furu, gran eller parkett over 10m2
Til gulv med en størrelse på over 10 kvadratmeter brukes en Ørebro gulvsliper med passende kantsliper. Denne gulvsliperen er veier 60 kg og er noe enklere å betjene. Den har et annet heve- og senkesystem for slipetrommelen, noe som gjør den mer brukervennlig. Type kantsliper må bestemmes individuelt fra gulv til gulv, da noen av disse egner seg bedre for sliping av limrester og maling, mens andre igjen er bedre til å slipe lakk. Dersom det er mange hjørner i rommet ( Pipe, skap og utforede dører etc.) er det fordel å leie en Fein hjørnesliper i tillegg.

c) Tregulv av furu, gran eller parkett over 70 – 100m2
Her brukes en Hummel slipemaskin med passende kantsliper. Hummel er den største og tyngste maskinen i vårt sortiment, med en vekt på ca. 85 kg. Maskinen kan justeres på valsetrykket, og brukes mest av profesjonelle parkettslipere. Sliper raskest av alle våre slipemaskiner og benyttes oftest i forbindelse med sliping av store areal som for eksempel forsamlingslokaler, kontorbygg eller idrettshaller.

Type kantsliper må bestemmes individuelt fra gulv til gulv, da noen av disse egner seg bedre for sliping av limrester og maling, mens andre igjen er bedre til å slipe lakk. Dersom det er mange hjørner i rommet ( Pipe, skap og utforede dører etc.) er det fordel å leie en Fein hjørnesliper i tillegg.

Full nedsliping av lakkerte eller malte tregulv som skal beises og lakkes, oljes eller farges med olje. Eller brukes til den som forventer det aller beste resultatet for gulvet sitt

a) Tregulv av furu, gran eller parkett under 10 m2
Her benyttes en slipepakke bestående av Profit gulvsliper, Trio gulvsliper og kantsliper. Profit er den minste gulvsliperen med en vekt på 35 kg, og denne er godt egnet til små og trange rom. Denne brukes til fjerning av den eksisterende lakk eller maling. Etter at man har slipt bort dette, går man over til å bruke Trio gulvsliperen for resterende mellomsliping og finsliping. Innimellom disse maskinene og forskjellige grovheter på slipepapirene bruker man en Kantsliper. Type kanstsliper må bestemmes individuelt fra gulv til gulv, da noen av disse egner seg bedre for sliping av limrester og maling, mens andre igjen er bedre til å slipe lakk. Dersom det er mange hjørner i rommet ( Pipe, skap og utforede dører etc.) er det fordel å leie en Fein hjørnesliper i tillegg.

b) Tregulv av furu, gran eller parkett over 10 m2
Til gulv med en størrelse på over 10 kvadratmeter brukes en slipepakke bestående av Ørebro gulvsliper, Trio gulvsliper og en passende kantsliper. Ørebro gulvsliperen veier 60 kg og er noe enklere å betjene. Den har et annet heve- og senkesystem for slipetrommelen, noe som gjør den mer brukervennlig. Denne brukes for å fjerne lakken eller malingen.

Etter at man har slipt bort dette, går man over til å bruke Trio gulvsliperen for resterende mellomsliping og finsliping. Innimellom disse maskinene og forskjellige grovheter på slipepapirene bruker man en Kantsliper. Type kanstsliper må bestemmes individuelt fra gulv til gulv, da noen av disse egner seg bedre for sliping av limrester og maling, mens andre igjen er bedre til å slipe lakk. Dersom det er mange hjørner i rommet ( Pipe, skap og utforede dører etc.) er det fordel å leie en Fein hjørnesliper i tillegg.

c) Tregulv av furu, gran eller parkett over 70 – 100 m2
Til de største gulvene benytter man slipepakken som inneholder Hummel gulvsliper, Trio gulvsliper og en passende kantsliper. Her brukes først en Hummel slipemaskin for fjerning av maling eller lakk. Dette er den største og tyngste maskinen i vårt sortiment, med en vekt på ca. 85 kg. Maskinen kan justeres på valsetrykket, og brukes mest av profesjonelle parkettslipere. Sliper raskest av alle våre slipemaskiner og benyttes oftest i forbindelse med sliping av store areal som for eksempel forsamlingslokaler, kontorbygg eller idrettshaller.

Etter at man har slipt bort gammel lakk og har kommet til bart tre over alt, går man over til å bruke Trio gulvsliperen for resterende mellomsliping og finsliping. Innimellom disse maskinene og forskjellige grovheter på slipepapirene bruker man en Kantsliper. Type kanstsliper må bestemmes individuelt fra gulv til gulv, da noen av disse egner seg bedre for sliping av limrester og maling, mens andre igjen er bedre til å slipe lakk. Dersom det er mange hjørner i rommet ( Pipe, skap og utforede dører etc.) er det fordel å leie en Fein hjørnesliper i tillegg.

Full nedsliping av ubehandlet eller tidligere oljede gulv

Her bruker man uansett størrelse på rommene en Trio gulvsliper. Denne sliper med eksenterprinsippet og etterlater et «strøkent» resultat, hver gang. Maskinen veier ca 80kg og den er svært lett å slipe med. Den har egen støvpose slik at det ikke blir for mye støv i rommet. Mange bruker her en kantsliper for å komme helt inntil veggene, og man kan velge mellom en vanlig kantsliper, eller en Festo eksentersliper for dette arbeidet. Her kan man også leie en hjørnesliper av typen Fein for å komme inntil alle innvendige hjørner.

Nedmatting av lakkerte gulv før ny lakkbehandling

Til dette formålet kan man uansett størrelse på rommet, enten brukes en Trio gulvsliper eller en 16 tommers mellomslipingsmaskin. Begge disse maskinene påmonteres slipenetting som gjør at de sliper mindre enn med sandpapir, og at resultatet om mulig blir enda bedre. Dette er en metode for svært enkelt og effektivt får «nye» gulv kjapt. Det aller meste av gamle riper og merker sitter helt i overflaten, så hvis man pusser bort det øverste laget med lakk, vil det aller meste av merker forsvinne. Når man deretter lakkerer gulvet igjen, får man en helt jevn finish over alt. Inntil veggene kan man pusse for hånd, eller bruke en Festo eksentersliper.

NB! For å lykkes med denne metoden er det uhyre viktig at det ligger lakk alle steder på gulvet før man går i gang. Dersom den gamle lakken stedvis er slitt helt bort, blir gulvet skjoldet etter lakkering.