Det kan være vanskelig å avgjøre hvilken gulvslipemaskin som er mest hensiktsmessig å bruke til ulike typer jobber. Her gir vi deg en enkel guide for å gjøre valget lettere. Vi gjør oppmerksom på at dette kun er en generell veiledning, og vi vil mer en gjerne hjelpe deg i ditt valg enten på telefon eller ved et besøk hos oss i butikken.

Utleieprodukter

UTGANGSPUNKT: Tregulv av furu, gran eller parkett med ordinær fabrikklakk, tregulvolje eller uten behandling

Ønsket gulvbehandling: Maling, gulvlakk, beis med topplakk, lakk med farge, gulvolje med eller uten fargepigmenter. (Eller til den som forventer det aller beste resultatet)

Andre preferanser: Ønske om mest mulig støvfri gulvsliping

Her anbefaler vi, uansett størrelse på rommene, å bruke vår nyeste slipepakke fra «Bona». Hovedslipemaskinen, «Bona Flexisand» fungerer etter eksenterprinsippet, noe som gjør det nærmest umulig å gjøre feil i slipeprosessen. Maskinen fjerner enkelt lakk, men man bør først bruke en båndsliper til grovsliping dersom det er maling eller limrester på gulvet. Kantene slipes enkelt med en «Bona CombiEdge» kantsliper. «Bona DCS 70» støvsuger gjør slipingen tilnærmet støvfri. Denne slipepakken etterlater seg et «strøkent» resultat, hver gang.

Alternativt kan «Trio» gulvsliper med egnet kantslipemaskin benyttes. Dersom det er mange hjørner i rommet (Pipe, skap og utforede dører etc.) er det fordel å leie en «Fein» hjørnesliper i tillegg.

Utleieprodukter

UTGANGSPUNKT: Tregulv av furu, gran eller parkett med maling, limrester eller tykk gammel lakk

Ønsket gulvbehandling: Ny gulvlakk eller maling

a) Tregulv under 10 kvadratmeter
Her benyttes en «Profit» båndsliper med tilhørende kantsliper. Dette er den minste gulvsliperen med en vekt på 35 kg, og denne er godt egnet til små og trange rom.

b) Tregulv mellom 10 og 70 kvadratmeter
Til gulv med en størrelse på over 10 kvadratmeter brukes en «Ørebro» båndsliper med passende kantsliper. Denne gulvsliperen veier 60 kg og er enkel å betjene. Den har et annet heve- og senkesystem for slipetrommelen, noe som gjør den mer brukervennlig.

c) Tregulv over 70 kvadratmeter
Her brukes en «Hummel» båndslipemaskin med passende kantsliper. Dette er den største og tyngste maskinen i vårt sortiment, med en vekt på ca. 85 kg. Maskinen kan justeres på valsetrykket, og brukes mest av profesjonelle parkettslipere. Sliper raskest av alle våre slipemaskiner og benyttes oftest i forbindelse med sliping av store areal som for eksempel forsamlingslokaler, kontorbygg eller idrettshaller.

Type kantsliper må bestemmes individuelt fra gulv til gulv, da noen av disse egner seg bedre for tyngre jobber som sliping av limrester og maling, mens andre igjen er bedre til å slipe lakk. Dersom det er mange hjørner i rommet (Pipe, skap og utforede dører etc.) er det fordel å leie en «Fein» hjørnesliper i tillegg.

Utleieprodukter

UTGANGSPUNKT: Tregulv av furu, gran eller parkett med maling, limrester eller tykk gammel lakk

Ønsket gulvbehandling: Beis med topplakk, lakk med farge, gulvolje med eller uten fargepigmenter. (Eller til den som forventer det aller beste resultatet)

a) Tregulv under 10 kvadratmeter
Her benyttes en slipepakke bestående av «Profit» båndsliper, «Trio» gulvsliper og kantsliper. «Profit» er den minste gulvsliperen med en vekt på 35 kg og brukes til fjerning av eksisterende lakk eller maling. Når gammel behandling er fjernet og man er kommet til bart tre, går man over til å bruke «Trio» gulvsliperen for mellom- og finsliping. Til sliping av kanter bruker man en kantsliper til både grov, mellom og finsliping.

b) Tregulv mellom 10 og 70 kvadratmeter
Til gulv med en størrelse på over 10 kvadratmeter brukes en slipepakke bestående av «Ørebro» båndsliper, «Trio» gulvsliper og en passende kantsliper. Båndsliperen gjør grovjobben med å fjerne lakken eller malingen. Når gammel behandling er fjernet og man er kommet til bart tre, går man over til å bruke «Trio» gulvsliperen for mellom- og finsliping. Til sliping av kanter bruker man en kantsliper til både grov, mellom og finsliping.

c) Tregulv over 70 kvadratmeter
Til de største gulvene benytter man slipepakken som inneholder «Hummel» båndsliper, «Trio» gulvsliper og en passende kantsliper. Båndsliperen gjør grovjobben med å fjerne lakken eller malingen. Når gammel behandling er fjernet og man er kommet til bart tre, går man over til å bruke «Trio» gulvsliperen for mellom- og finsliping. Til sliping av kanter bruker man en kantsliper til både grov, mellom og finsliping.

Type kantsliper må bestemmes individuelt fra gulv til gulv, da noen av disse egner seg bedre for tyngre jobber som sliping av limrester og maling, mens andre igjen er bedre til å slipe lakk. Dersom det er mange hjørner i rommet (Pipe, skap og utforede dører etc.) er det fordel å leie en «Fein» hjørnesliper i tillegg.

Utleieprodukter

UTGANGSPUNKT: Tregulv av furu, gran eller parkett med lakk som skal relakkeres uten full nedsliping

Ønsket gulvbehandling: Relakkering

Til dette formålet kan man uansett størrelse på rommet, enten bruke «Bona Flexisand», en «Trio» gulvsliper eller en 16 tommers mellomslipingsmaskin. Alle disse maskinene påmonteres slipenetting som gjør at de sliper mindre enn med sandpapir, og at resultatet om mulig blir enda bedre. Dette er en metode for svært enkelt og effektivt får «nye» gulv kjapt. Det aller meste av gamle riper og merker sitter helt i overflaten, så hvis man pusser bort det øverste laget med lakk, vil det aller meste av merker forsvinne. Når man deretter lakkerer gulvet igjen, får man en helt jevn finish over alt. Inntil veggene kan man pusse for hånd, eller bruke en Festo eksentersliper eller en annen kantsliper som kan påmonteres slipenett.

NB! For å lykkes med denne metoden er det uhyre viktig at det ligger lakk alle steder på gulvet før man går i gang. Dersom den gamle lakken stedvis er slitt helt bort, blir gulvet skjoldet etter lakkering.